FAQ

Veel gestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over Cirpa®.Heb je nog een andere vraag? Neem gerust contact met ons op!

Wat is Cirpa®?

Cirpa® is een samenwerking tussen Cladding Point en Hans van der Meijs BV, waarbij we hoogwaardige nieuwe sandwichpanelen leveren, voorzien van een materiaalpaspoort en een terugnamegarantie. Dit garandeert dat de panelen na hun eerste toepassing terug de keten in komen voor hergebruik. Zo kun je duurzaam bouwen zonder concessies te doen aan kwaliteit of ontwerpvrijheid. Je behoudt de hoogste kwaliteit, hebt volledige ontwerpvrijheid en profiteert van de nieuwste innovaties van de sandwichpanelen van Cladding Point.
Meer over Cirpa®

Zijn Cirpa® -sandwichpanelen hetzelfde als die van Cladding Point?

Ja, Cirpa®-sandwichpanelen zijn dezelfde hoogwaardige panelen die je van Cladding Point gewend bent. Het enige verschil is dat Cirpa® bij deze panelen een terugnamegarantie en een materiaalpaspoort afgeeft. Hiermee garanderen we dat de sandwichpanelen in de keten blijven en worden hergebruikt. Aan het paneel zelf is dus niets veranderd.
Meer over alle Cladding Point panelen en de mogelijkheden

Wat zijn de voordelen van Cirpa® ?

Met Cirpa® draag je bij aan de circulaire economie door het hergebruik van sandwichpanelen. Dit vermindert afval en bevordert duurzaam gebruik van grondstoffen. Je helpt de CO2 -uitstoot te verlagen en bespaart op stortkosten, omdat de panelen hergebruikt worden in plaats van weggegooid. Dit is vaak financieel voordelig, aangezien de materialen een restwaarde hebben. Hans van der Meijs BV biedt een marktconforme prijs voor de restmaterialen. Bij een hoge restwaarde kun je zelfs geld ontvangen voor het demonteren in plaats van te betalen voor de stort/sloop.

Cirpa® biedt je ook ontwerpvrijheid doordat je gebruik kunt maken van de nieuwste, hoogwaardige Cladding Point panelen. Deze panelen kunnen volledig naar wens worden geconfigureerd, zonder concessies te moeten doen aan design of functionaliteit. Omdat de panelen na gebruik teruggenomen en hergebruikt worden, blijft het geheel duurzaam, hiermee helpt Cirpa® je om te voldoen aan de duurzaamheidseisen van de overheid, wat voordelen biedt voor subsidies en vergunningen.
Lees meer over de drie beloftes van Cirpa®.

Jullie hebben het over geen stortkosten, maar hoe zit het met de sloopkosten?

Hans van der Meijs BV biedt een marktconforme prijs voor de terugname van sandwichpanelen. Hans van der Meijs BV: “Wanneer wij een demontageklus uitvoeren, bepalen we marktconform de restwaarde van de panelen. Deze waarde is afhankelijk van factoren zoals de staat, lengte en het type panelen. Vervolgens worden de kosten voor de demontage, zoals arbeidsuren en materiaalgebruik, afgetrokken van de materiaalrestwaarde.”

Dit betekent dat het mogelijk is dat Hans van der Meijs BV een bedrag betaalt voor het demonteren van jouw panelen. In sommige gevallen kan het echter ook voorkomen dat de aanbieder van de panelen een bedrag moet betalen aan Hans van der Meijs BV.
Lees meer over het hergebruikproces.

Waar komt het percentage van 85% hergebruik vandaan?

Het streven is 100% hergebruik, maar omdat de panelen een andere toepassing krijgen, moeten sommige delen schoon en op maat gezaagd worden. Dit gebeurt zo efficiënt mogelijk om verspilling te minimaliseren. Het percentage van 85% hergebruik is een realistische gemiddelde waarde, vastgesteld voor de Levenscyclusanalyse (LCA).
Lees meer over het materiaalpaspoort

Wat als ik een specifieke (huisstijl)kleur kies en niet wil dat deze na terugname elders zichtbaar wordt?

De ingenomen panelen worden bijvoorbeeld hergebruikt voor niet-zichtbare toepassingen, zoals wanden of vloeren. Een goed voorbeeld hiervan is het werk van Hans van der Meijs BV bij Boeregoed. Daar kun je zien hoe een wand wordt gemaakt met verschillende kleuren sandwichpanelen, waarbij de kleuren uiteindelijk niet zichtbaar zijn omdat de panelen zijn bekleed met hout.
Praktijkvoorbeeld: Boeregoed

Daarnaast past Hans van der Meijs BV deze panelen ook toe in kantoorruimtes en kantines, waar ze ideaal zijn voor wanden en plafonds. Deze worden vervolgens afgewerkt met gips, een systeemplafond of hout. Een mooi voorbeeld hiervan is de bedrijfskantine van Hans van der Meijs BV zelf.
Praktijkvoorbeeld: Bedrijfskantine Hans van der Meijs BV

Bij wie kan ik terecht voor hulp bij mijn subsidieaanvraag?

Wij adviseren je om een subsidieadviesbureau in te schakelen, aangezien zij goed op de hoogte zijn van de laatste wet- en regelgeving en je effectief kunnen begeleiden. Kijk op onze subsidiepagina voor een overzicht van de subsidieadviesbureaus die bekend zijn met Cirpa® en de mogelijkheden die zij bieden.
Kijk voor meer informatie op de Cirpa-subsidiepagina.

Hoe dien ik een terugnameverzoek in?

Je kunt een terugnameverzoek eenvoudig indienen door contact op te nemen met Hans van der Meijs BV. Zij zorgen voor de demontage en het uiteindelijke hergebruik van de panelen.
Contact met Hans van der Meijs BV.

Kunnen gebruikte FX-panelen opnieuw worden ingezet op gevels met brandeisen?

Ja, dankzij het materialenpaspoort kunnen de oorspronkelijke specificaties worden overgenomen, waardoor de brandwerendheid gewaarborgd blijft.
Lees meer over het materiaalpaspoort

Wat is de isolatiewaarde (RC) van een sandwichpaneel bij hergebruik en welke invloed heeft dit op een BENG-berekening?

Dankzij het materialenpaspoort van de panelen zijn de gegevens van het paneel bekend, wat betekent dat de isolatiewaarde van het hergebruikte paneel gelijk is met die van een nieuw paneel. Dit heeft dus eenzelfde invloed op de BENG-berekening. Hoewel er over 20-30 jaar nieuwe maatstaven zullen gelden, is het zaak om hier creatief mee om te gaan. Zo kan een sandwichpaneel dat oorspronkelijk voor een gevel is gebruikt, bij hergebruik misschien dienen als geïsoleerd snelbouw element voor een binnenwand in een kantoor.
Lees meer over hergebruik

Wat gebeurt er bij een eventueel faillissement van Hans van der Meijs BV?

Hergebruik en circulair ondernemen zijn de toekomst. Hans van der Meijs BV is hier al 23 jaar mee bezig, ook in tijden waarin gebruikt materiaal als afval werd gezien. De continuïteit van circulair bouwen blijft gewaarborgd.
Lees meer over terugnamegarantie

Kan de brandwerendheid bij hergebruik worden gegarandeerd?

Ja, doordat de specificaties in het materialenpaspoort staan, blijft de brandwerendheid bij hergebruik behouden.
Lees meer over het materiaalpaspoort

Wij staan klaar om je verder te helpen!