Subsidies en regelingen

Hoe meld ik een circulair gebouw aan voor een duurzaamheidslabel?

In Nederland worden verschillende duurzaamheidslabels gehanteerd: BREEAM-NL, LEED, GPR     Gebouw en Energielabel.
Hieronder vind je informatie per label:

  • Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM)
    is een keurmerk voor de duurzaamheid van projecten in de gebouwde omgeving.  Dankzij de gunstige EPD’s, de terugname, het hergebruik, het BES 6001 (Excellent)-certificaat en het managementsysteem ISO 14001 kun je met Cirpa® een score tot RSCS7 behalen.  Je kunt je project in Nederland aanmelden via de website van BREEAM-NL.
  • Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)
    is een wereldwijd systeem om de  duurzaamheid van gebouwen vast te stellen. Certificering gebeurt door Green Business  Certification Inc. (GBCI).
  •  GPR Gebouw
    maakt duurzaamheid van woning- en utiliteitsbouw zichtbaar in vijf thema’s:  Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Per thema is er een waardering op een schaal van 1 tot 10. GPR Gebouw is onderdeel van de GPR software.   Aanvraag van een certificaat kan via GPR software.
  •  Energielabel
    geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is en welke energiebesparende  maatregelen nog mogelijk zijn. Het label onderscheidt verschillende klassen, van G tot A+++++.   Welke klasse aan een gebouw wordt toegekend, wordt bepaald op basis van het primair  fossiele energiegebruik. Bij de verkoop, verhuur en oplevering van een utiliteitsgebouw is een  energielabel meestal verplicht. De eigenaar van een utiliteitsgebouw kan voor het aanvragen  van een energielabel terecht bij een energieadviseur utiliteitsbouw. Meer informatie is te vinden op de website van RVO.

Hoe vraag ik een MIA of Vamil aan?
Door binnen drie maanden na de investering een melding te doen bij de Rijksdienst voor  Ondernemend Nederland (RvO). Op de website van RVO vind je informatie over de voorwaarden en over de samenloop met subsidies en andere steun.
Advies van Cladding Point: schakel een subsidie adviesbureau in. Zijn zijn op de hoogte van de laatste wet- en regelgevingen.

Hoe vaak kan ik mijn investering melden voor MIA?
Je kunt je investering eenmaal aanmelden voor MIA.

Wat moet er in het assessmentrapport voor het ontwerp staan?
In de Handreiking Circulaire gebouwen van de Milieulijst staat wat er in het assessmentrapport moet worden vermeld. Je vindt deze handreiking op de website van RVO.
De Milieulijst wordt jaarlijks aangepast.

Hoeveel netto voordeel kan ik behalen met Cirpa®?
Het belastingvoordeel via MIA en Vamil kan netto oplopen tot ruim 14% van de investering.

Ontwikkeld vanuit besef en behoefte

Cirpa is een circulaire samenwerking tussen Cladding Point en Hans van der Meijs B.V. Wij hebben onze krachten gebundeld om zo een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een circulaire bouweconomie.

Cladding Point is al ruim 17 jaar totaalleverancier van sandwichpanelen die vooroplopen in brandwerendheid en duurzaamheid.

Hans van der Meijs B.V. verzorgt de terugnamegarantie en zorgt voor het hergebruik van de sandwichpanelen. Het bedrijf heeft al 25 jaar ervaring in het bouwen met hergebruikte sandwichpanelen.

Voor het klimaat
Voor het klimaat

Verantwoord ondernemen
Verantwoord ondernemen

Circulaire Bouweconomie
Circulaire Bouweconomie

Samen bouwen
Samen bouwen